Christina Thorén

Konsult med fokus på Business Intelligence, projektledning, kravinsamling och utveckling

Christina är partner, PMP® projektledare och senior Business Intelligence konsult med placering i Göteborg.

Christinas inriktning är främst rollen som projektledare, både som verksamhets- och IT projektledare. För närvarande har Christina verksamhetsprojektansvar för leveransen av en lösning (SAP Business Warehouse BW) med rapport och analysmöjlighet i ett globalt utrullningsprojekt inom Supply Chain Management (SCM) för eftermarknaden av reservdelsförsörjning.

Christina är även en erfaren managementkonsult som drivs av att utveckla lösningar som är användbara över lång tid och som har stöd i hela organisationen. Hon har ett stort brinnande intresse för beslutstöd (Business Intelligence) och Performance Management med fokus på kundnytta och effektiverare verksamhetsstyrning.

En del av de Performance Management uppdragen Christina har drivit, innefattade implementering av KPI och PI Dashboard lösningar enligt styrfilosofin Balanserat Styrkort (Balanced Scorecard - BSC) enligt Kaplan och Norton principer.

Olika typer av Business Intelligence uppdrag, innefattar rollen som BI coach, förstudieledare och Business Analyst i BI strategier och BI förstudier.

Christina har även erfarenhet som BI utvecklare med tyngdpunkt på Microsoft BI platform, SQL Server, SSAS, SSRS, SharePoint och PerformancePoint Services (PPS).

Project Management

PMI

PMP

Business Intelligence

BI Strategy

Supply Chain Management

ERP

CRM

Business Analyst

Performance Management

Balanced Scorecard

Norton Kaplan

KPI

Dashboard

Rita Mulcahy

Sin fritid ägnar Christina med familjen, som består av man och två barn. Mycket tid går åt till att stötta barnen och deras fritidsaktiviteter så som ridning och innebandy där Pixbo är laget.
Ett stort nöje hon har är matlagning och bakning, så goda vänner bjuds ofta hem. Ett annat nöje är att resa med familjen, favoritresmålet är Italien och Frankrike, i Frankrike är franska Rivieran den stora favoriten. I Italien är Rom och Amalfikusten favoritresmålen.
På fritiden tycker Christina om att utöva Yoga, både för kroppen och för huvudet.


Christina Thorén på linkedin