IKAROS deltog på endagskonferensen GAIA

Liksom förra året deltog IKAROS på GAIA konferensen i Göteborg i form av Astrid Lennesten och Erik Thordenberg. GAIA är en konferens för personer som är intresserade av artificiell intelligens och allt som rör data.

GAIA anordnar en endagskonferens för personer som är intresserade av artificiell intelligens och allt som rör data (GAIA Conference). Syftet är att skapa en miljö för lärande, nätverkande och kunskapsdelning mellan individer, organisationer och akademi kring dessa gemensamma intressen. Konferensen fokuserar på tillämpad maskininlärning och verklig datavetenskap. Den introducerar mångsidigt innehåll från entusiastiska domänexperter och täcker vanligtvis vad som händer inom området i Göteborg eftersom talare ofta har lokala kopplingar.

Dagen började med att Olle Häggström, Professor of Mathematical Statistics från Chalmers pratade om att vi får vara försiktiga med hur vi utvecklar AI framåt så att etik och moral finns med när vi i framtiden har superintelligent AI, "AI Alignment and Our Momentous Imperative to Get It Right".

Det var flera större företag inom AI på plats, Apple, Google, Klarna, Spotify och Zenseact. Apple visade hur de utvecklar sina kartor med 3D och deep learning. Google pratade om hur deras research-avdelning undersökt hur man kan dra nytta av allt man modellen hittar under träningen och inte bara det ackumulerade resultatet. Klarna pratade om hur de utvecklat sina rekommendationer i appen, dom hade i början en CSV-fil som rekommendationsalgoritmen använde som träning till att nu ha det automatiserat i appen. Spotify pratade om hur de hanterar A/B-tester i appen och hemsidan samt hur dom under senaste året arbetat med att sprida data drivna beslut inom organisationen. Zenseact pratade om dom jobbar för att framåt kunna ha självkörande bilar.

Carbonfact pratade om att använda machine learning online på väldigt lite data. Kristoffer Carlsson och Fredrik Bagge Carlson från Julia Computing presenterade fördelar med Julia vs Python/R som är det mest använda språken för Data science.

Västtrafik var även där och pratade om hur de använt machine learning för att beräkna hur trångt det kommer vara på en resa med kollektivtrafiken. AstraZeneca pratade om hur de använde NLP för att läsa ut symtom och kunna få dom klassificerade på samma sätt. Exempelvis att må illa kan beskrivas på många olika sätt och då behöver man identifiera alla tillfällen som en patient beskriver att den mår illa.


Lär känna vårt senaste tillskott!

11 november 2024

Lär känna vårt senaste tillskott - Rebecka Lindquist! ⭐ Som projektledare och Business Analyst blir Rebecka ett värdefullt tillskott hos oss på IKAROS och vi ser fram emot allt hon kommer att bidra med. Under vår senaste frukost fick vi möjlighet att lära känna Rebecka lite bättre och höra om hennes resa hit. Klicka in och läs hela intervjun för att lära känna henne du också!

Idag startade vi morgonen på bästa sätt – med en härlig gemensam frukost på kontoret!

08 november 2024

Idag startade vi morgonen på bästa sätt – med en härlig gemensam frukost på kontoret! 🥐☕️ Att träffas över frukost ger oss inte bara energi för dagen, utan stärker även vår gemenskap och samhörighet. Med kaffe, färskt bröd, massa goda pålägg och många skratt blev det ett perfekt tillfälle att ha kul ihop, dela idéer och ladda upp för dagens utmaningar tillsammans.

Vi är glada att välkomna Rebecka Lindquist till IKAROS

04 november 2024

Idag välkomnade vi Rebecka Lindquist som ny kollega och konsult i vårt team och vi kunde inte vara mer förväntansfulla över att ha henne ombord! Med en bakgrund som tekniskt kunnig och lösningsorienterad projektledare, inom webbutveckling och systemimplementationer, ser vi fram emot att stärka upp IKAROS erbjudande i form av duktiga och engagerade projektledare. Varmt välkommen Rebecka! Vi ser fram emot att följa din resa och skapa framgång tillsammans.

Åk till toppen