IKAROS förstärker ytterligare inom området Data & Analytics! Välkommen Eli Elyas!

Vi på IKAROS är glada och stolta över att kunna berätta att Eli Elyas har börjat hos oss. Eli har lång erfarenhet som forskare med kompetens inom olika grenar av naturvetenskap och teknik. För att lära känna Eli bättre så passade vi på att intervjua honom under hans första arbetsvecka på IKAROS. Klicka in på rubriken för att läsa hela intervjun.

Vem är Eli Elyas?

Jag är en nyfiken person som är intresserad av allt runt omkring mig från interaktion mellan atomer till interaktion mellan människor.

Vad har du arbetat med tidigare?

Det mesta av mitt arbete har varit inom biomedicinsk vetenskap och teknik, men också inom halvledarindustri, finans och t.o.m. socialvård.

Vi har förstått att du kan 9 språk, berätta vilka och hur det kommer sig att du talar så många språk?

Det stämmer, jag har studerat 9 språk, men jag talar fyra språk flytande och två till tre tillräckligt bra, för att kunna kommunicera i det dagliga livet.

Vad är det roligaste du vet/vad brinner du för?

Mitt mål är att förstå reglerna som styr den naturliga och sociala världen.

Hur kommer det sig att du sökte dig till IKAROS?

Jag ringde min före detta rekryterare och frågade om han hade något på gång. Jag tyckte IKAROS lät som ett intressant bolag och resten är historia.

Vad har du för förväntningar på oss på IKAROS?

Jag hoppas få jobba med konsultuppdrag som känns meningsfulla och möjligheten att lära sig nya saker, utveckla mig själv och hjälpa andra.

Du är ny som konsult, vad lockade dig till konsultrollen?

Möjligheten att arbeta med olika branscher.

Vad har du för fritidsintressen?

Jag har ingen fritid för jag tycker allt jag gör är lika viktig. Just nu skriver jag en bok om Kanaan, läser en bok om en teori om rättvisa, försöker att förstå ”nuts and bolts” i blockchain och behöver naturligtvis hitta tid att läsa en ständigt ström av nyheter för att lära mig. Jag gillar också att träna på gym och umgås med min familj och vänner. Prioritet är inte nödvändigtvis i den nämnda ordningen.

Familj?

Min fru Sofies och pappa till Saga.

 

Varmt välkommen Eli, vi hoppas du ska trivas hos oss på IKAROS!

Peter Ahlgren certifierad agil coach

12 oktober 2021

Efter att ha jobbat som agil coach ett tag så var det dags för Peter Ahlgren att skaffa lite fler verktyg i verktygslådan att ha med sig i rollen som agil coach. Nyligen avslutade Peter en fyra dagars kurs "Professional Agile coach" med certifieringen ICP-ACC från ICAgile.

En introduktion till 3D printing och "adative manufacturing"

22 september 2021

I går träffades ett antal nyfikna kollegor på för en introduktion till 3D printing och "adative manufacturing" där Alexander Spalding delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter, samt där alla tillsammans designade en modell baserat på IKAROS logga och skrev ut på en 3D printer.


Visa fler