IKAROS förstärker ytterligare inom området Data & Analytics! Välkommen Eli Elyas!

Vi på IKAROS är glada och stolta över att kunna berätta att Eli Elyas har börjat hos oss. Eli har lång erfarenhet som forskare med kompetens inom olika grenar av naturvetenskap och teknik. För att lära känna Eli bättre så passade vi på att intervjua honom under hans första arbetsvecka på IKAROS. Klicka in på rubriken för att läsa hela intervjun.

Vem är Eli Elyas?

Jag är en nyfiken person som är intresserad av allt runt omkring mig från interaktion mellan atomer till interaktion mellan människor.

Vad har du arbetat med tidigare?

Det mesta av mitt arbete har varit inom biomedicinsk vetenskap och teknik, men också inom halvledarindustri, finans och t.o.m. socialvård.

Vi har förstått att du kan 9 språk, berätta vilka och hur det kommer sig att du talar så många språk?

Det stämmer, jag har studerat 9 språk, men jag talar fyra språk flytande och två till tre tillräckligt bra, för att kunna kommunicera i det dagliga livet.

Vad är det roligaste du vet/vad brinner du för?

Mitt mål är att förstå reglerna som styr den naturliga och sociala världen.

Hur kommer det sig att du sökte dig till IKAROS?

Jag ringde min före detta rekryterare och frågade om han hade något på gång. Jag tyckte IKAROS lät som ett intressant bolag och resten är historia.

Vad har du för förväntningar på oss på IKAROS?

Jag hoppas få jobba med konsultuppdrag som känns meningsfulla och möjligheten att lära sig nya saker, utveckla mig själv och hjälpa andra.

Du är ny som konsult, vad lockade dig till konsultrollen?

Möjligheten att arbeta med olika branscher.

Vad har du för fritidsintressen?

Jag har ingen fritid för jag tycker allt jag gör är lika viktig. Just nu skriver jag en bok om Kanaan, läser en bok om en teori om rättvisa, försöker att förstå ”nuts and bolts” i blockchain och behöver naturligtvis hitta tid att läsa en ständigt ström av nyheter för att lära mig. Jag gillar också att träna på gym och umgås med min familj och vänner. Prioritet är inte nödvändigtvis i den nämnda ordningen.

Familj?

Min fru Sofies och pappa till Saga.

 

Varmt välkommen Eli, vi hoppas du ska trivas hos oss på IKAROS!

Dags för team aktivitet! Denna gång curling och middag

11 november 2022

Vilken rolig teamaktivitet som IKAROS trivselgrupp hade fixat. Att prova på curling. Många av oss tänkte innan vi började ”Det kan väl inte vara så svårt, ser ju lätt ut på TV.” Svårare i praktiken insåg vi snabbt men väldigt rolig och trevlig teamaktivitet. Ett stort tack till Göteborgs Curling

Dags för team aktivitet! Denna gång PDL och middag

28 oktober 2022

Denna gång hade IKAROS Trivselgrupp ordnat en kul team aktivitet i form av PDL och middag, allt samlat i samma lokal på Ringön hos Två Feta Grisar & De Vos Belgisköl som hjälpte oss att styra upp detta

Årets konferensresa gick till Amsterdam

03 oktober 2022

I fyra dagar tillbringade IKAROS sin årliga konferens i den mysiga staden Amsterdam. Vilka energigivande och roliga dagar! Massor med skratt, utforskande av vackra Amsterdam och intressanta konferenspass om Power BI, med tillhörande gruppuppgifter, DevOps, DecSecOps, senaste trenderna inom Data & Analytics och FNs globala mål för hållbar utveckling.


Visa fler