IKAROS förstärker ytterligare inom området Data & Analytics! Välkommen Eli Elyas!

Vi på IKAROS är glada och stolta över att kunna berätta att Eli Elyas har börjat hos oss. Eli har lång erfarenhet som forskare med kompetens inom olika grenar av naturvetenskap och teknik. För att lära känna Eli bättre så passade vi på att intervjua honom under hans första arbetsvecka på IKAROS. Klicka in på rubriken för att läsa hela intervjun.

Vem är Eli Elyas?

Jag är en nyfiken person som är intresserad av allt runt omkring mig från interaktion mellan atomer till interaktion mellan människor.

Vad har du arbetat med tidigare?

Det mesta av mitt arbete har varit inom biomedicinsk vetenskap och teknik, men också inom halvledarindustri, finans och t.o.m. socialvård.

Vi har förstått att du kan 9 språk, berätta vilka och hur det kommer sig att du talar så många språk?

Det stämmer, jag har studerat 9 språk, men jag talar fyra språk flytande och två till tre tillräckligt bra, för att kunna kommunicera i det dagliga livet.

Vad är det roligaste du vet/vad brinner du för?

Mitt mål är att förstå reglerna som styr den naturliga och sociala världen.

Hur kommer det sig att du sökte dig till IKAROS?

Jag ringde min före detta rekryterare och frågade om han hade något på gång. Jag tyckte IKAROS lät som ett intressant bolag och resten är historia.

Vad har du för förväntningar på oss på IKAROS?

Jag hoppas få jobba med konsultuppdrag som känns meningsfulla och möjligheten att lära sig nya saker, utveckla mig själv och hjälpa andra.

Du är ny som konsult, vad lockade dig till konsultrollen?

Möjligheten att arbeta med olika branscher.

Vad har du för fritidsintressen?

Jag har ingen fritid för jag tycker allt jag gör är lika viktig. Just nu skriver jag en bok om Kanaan, läser en bok om en teori om rättvisa, försöker att förstå ”nuts and bolts” i blockchain och behöver naturligtvis hitta tid att läsa en ständigt ström av nyheter för att lära mig. Jag gillar också att träna på gym och umgås med min familj och vänner. Prioritet är inte nödvändigtvis i den nämnda ordningen.

Familj?

Min fru Sofies och pappa till Saga.

 

Varmt välkommen Eli, vi hoppas du ska trivas hos oss på IKAROS!

IKAROS inflyttningsfest på vårt nya kontor

08 april 2022

I torsdags var det äntligen dags för inflyttningsfest och firandet av våra jubilarer. Vilken kväll det blev! Självklart var våra fantastiska pensionärer med respektive inbjudna, så det blev ett kärt återseende.

 

 

IKAROS deltog på endagskonferensen GAIA

07 april 2022

Liksom förra året deltog IKAROS på GAIA konferensen i Göteborg i form av Astrid Lennesten och Erik Thordenberg. GAIA är en konferens för personer som är intresserade av artificiell intelligens och allt som rör data.

Christina Thorén har utbildat sig i Microsoft Power BI

08 februari 2022

Christina har deltagit i en Microsoft Power BI utbildning, Dashboard in a Day (DIAD). Upplägget på kursen var varvat med teori och många bra övningar, som gav en väldigt bra inblick i möjligheterna som ges med verktyget.


Visa fler