Lunchdragning om Internet Of Things (IoT) och Singel-Board Computers

Alexander Spalding ordnade en lunchdragning på IKAROS kontor om Internet Of Things (IoT) och Singel-Board Computers t.ex. Raspberry Pi och Arduino.

Under lunchdragningen kollade IKAROSiterna på de senaste trenderna, dvs. att produkterna börjar bli mer kraftfulla för att kunna användas som lokal AI, samt hur flera av leverantörerna börjar komma med molnlösningar.

De pratade även om NodeMCU/esp8266 som är en variant på Arduino med wifi och blåtand (bluetooth) samt hur enkelt det är att simulera med web verktyg, Även hur man laddar upp/programmerar enheten via USB/COM med Arduino IDE, Visual Studio Code samt via webben.

De gick även igenom lite olika OS som finns och vad man kan göra för projekt med enheten t.ex. Wifi styrd bil, penetrations testning eller en led list som visualiserar exceptions i produktion

Stort tack Alexander för ett väldigt givande lunchföredrag!

Välkommen Raphael Demoulin!

06 oktober 2023

Vi rundar av veckan på det mest positiva sättet genom att hälsa vår nya kollega Raphael Demoulin varmt välkommen till IKAROS!
 
Raphael är ett mycket välkommet tillskott, som med sin breda kompetens samt långa erfarenhet som produktägare, projektledare och Business Analyst, med inriktning på Data & Analytics och IT-infrastruktur, kommer att stärka vårt team avsevärt. 

Trivselgruppen ordnar spelkväll

29 september 2023

Under torsdagens sammankomst samlades många av oss på IKAROS för en trevlig spelkväll på kontoret. Höjdpunkten var utan tvekan det spännande spelet Dune.

 

Tiden flög förbi, som den alltid gör när man har roligt. Stort grattis till vinnarna, Arash och Alexander!


Visa fler