Välkommen Erik Thordenberg till IKAROS

Vi blir fler på IKAROS och har glädjen att välkomna en ny medarbetare, Erik Thordenberg. Då vi ville veta lite mer om Erik, höra hur han trivs på IKAROS och vad han gör på sitt första uppdrag, som Microsoft Power BI utvecklare, så ställde vi några frågor till honom.

Varmt välkommen Erik!

 

Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare.

Jag är en glad analytiskt lagd person som gillar att lära mig nya saker. På fritiden umgås jag mest med familj och vänner och på sommaren brukar det bli mycket segling.

Jag har läst en master i nationalekonomi med fokus på makroekonomi och finans samt statistik på Göteborg Universitet och är därmed ganska grön. Jobbade sist med redovisning och valutariskanalys på Fagerhult Retail.

Vad är det roligaste du vet / som du brinner du för?

Jag gillar att bryta ner saker i sina beståndsdelar i syfte att lösa problem och se hur det är kopplade till sin omvärld.

Hur kommer det sig att du sökte dig till Ikaros?

Jag fick ett gott intryck av företaget och dess medarbetare, vilket bara förstärks desto fler av dem jag lär känna. Annars lockades jag även av företagets storlek och dess affärsidé.

Vad har du för förväntningar på oss på Ikaros?

En trevlig arbetsplats där jag kan lära mig nya saker, utvecklas och få roliga arbetsuppgifter.

Du är ny som konsult, vad lockade dig till den rollen?

Jag gillar tanken att få träffa olika företag och sätta sig in i deras verksamheter, lära mig nya saker och ha varierande arbetsuppgifter.

Du började direkt på ditt konsultuppdrag hos en av våra kunder, som är ett europeiskt finansbolag. Berätta lite mer vad ditt konsultuppdrag.

I dagsläget arbetar jag inom område Data & Analytics med att bygga dashboards för KPIer i.e. presentera multidimensionell affärsdata på ett enkelt sätt för att det ska bli så användbart som möjligt för användaren. Detta byggs i Microsoft Power BI och data lagret är Microsoft Azure.

Rent praktiskt innebär detta att man måste sätta sig in i hur användarens behov ser ut. Vad kommer de se när de tittar på dashboarden? Hur är verksamheten uppbyggd etc.? Vilket sker genom kravhantering. Utöver att förstå sig på användarens behov är det även mycket viktigt att förstå sig på hur datan är uppbyggd, både tekniskt och statistiskt, för att kunna leverera en produkt som både representerar informationen på ett korrekt sätt samtidigt som det uppfyller användarens behov.

Vad har du för fritidsintressen?

På fritiden brukar jag umgås med familj och vänner, träna och vara ute i naturen. Under sommaren brukar jag även passa på att vara ute och segla, vanligtvis i Sverige, Danmark och Tyskland, men jag hoppas en dag på att kunna segla över Nordsjön till Skottland.

Familj?

Bor själv i en lägenhet i Johanneberg. Är uppvuxen i det lilla samhället Rävlanda som ligger mellan Göteborg och Borås, där man än idag kan hitta mina föräldrar. Resterande släkt är utspridda mellan Göteborg, Borås och Örebro.

IKAROS Vänner 2022 avgjord

08 juni 2022

I fredags var det dags för 32:a upplagan av IKAROS VÄNNER, troligen Göteborgs trevligaste golftävling. 


Visa fler