OM IKAROS


IKAROS är ett professionellt IT-konsultbolag med dokumenterad specialistkompetens inom mjukvaruutveckling med fokus på arkitektur & utveckling, Data & Analytics och verksamhetsutveckling.

IKAROS består idag av ett 30-tal engagerade konsulter (ca 30% kvinnor) med hög kunskapsnivå och lång erfarenhet av olika verksamhets- och IT-områden. Som konsulter strävar vi efter att skapa bestående förbättringar hos våra kunder inom IT, verksamhetsprocesser och organisation. Med nyfikenhet, ständigt lärande och hög delaktighet vill vi vara ett IT-konsultbolag i världsklass

Vår samlade erfarenhet gör att vi anlitas i varierande uppdrag och roller.

IKAROS grundades 1976 och är ett Göteborgs baserat IT-konsultbolag. Vårt mysiga kontor hittar du i området Klippan i samma hus som restaurang Porter Pelle nämligen på Adolf Edelsvärds gata 11, där vi en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. 

VÅRA KUNDER

Vi månar om långsiktiga relationer. Våra kunder är stora och medelstora företag och organisationer i Västsverige. Vi har stor erfarenhet inom automotive industrin, då Volvo Car Corporation, Volvo Personbilar Sverige, Volvo Car Retailer Service (VCRS), Hedin Bil, Polestar och AB Volvo är några av de kunder som våra konsulter har uppdrag hos.

Ytterligare kunder i Göteborg är Volvo Finans, Västra Götalandsregionen IT (VGR IT), SKF, Astra Zeneca, Stora Enso, Mölnlycke Health Care m.m.

PARTNERÄGT FÖRETAG

IKAROS är ett partnerägt företag där huvuddelen av våra konsulter är delägare. Vårt delägarskap skapar delaktighet och engagemang, vilket ger trygghet så både kollegor och kunduppdrag förblir hållbara över tid.

Vi äger oss själva och vår egen framtid.

Vi har en låg personalomsättning, för hos oss kommer alltid människan först. Vi anser att en trygg konsult, är en bra konsult.

Den individuella lönen påverkas inte av den egna beläggningsgraden. Detta tillsammans med att varje medarbetare har en egen kompetensplan för att själv vidareutvecklas och möta våra kunders och framtidens behov. Detta skapar en trygghet för våra konsulter.