OM IKAROS


IKAROS är ett professionellt IT-konsultbolag med dokumenterad specialistkompetens inom mjukvaruutveckling med fokus på .NET, Data & Analytics samt verksamhetsutveckling.

IKAROS består idag av ett 30-tal engagerade konsulter (ca 25% kvinnor) med hög kunskapsnivå och lång erfarenhet av olika verksamhets- och IT-områden. Som konsulter strävar vi efter att skapa bestående förbättringar hos våra kunder inom IT, verksamhetsprocesser och organisation. Med nyfikenhet, ständigt lärande och hög delaktighet vill vi vara ett IT-konsultbolag i världsklass

Vår samlade erfarenhet gör att vi anlitas i varierande uppdrag och roller.

IKAROS grundades 1976 och är ett Göteborgs baserat IT-konsultbolag. Vårt mysiga kontor hittar du i området Klippan, Adolf Edelsvärds gata 11 med en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. 

VÅRA KUNDER

Vi månar om långsiktiga relationer. Våra kunder är stora och medelstora företag och organisationer i Västsverige. Vi har stor erfarenhet inom automotive industrin, då Volvo Car Corporation, Volvo Personbilar Sverige, Volvo Car Retailer Service (VCRS), Polestar, Aurobay och AB Volvo är några av de kunder som våra konsulter har uppdrag hos.

Ytterligare kunder i Göteborg är Volvo Finans, Västra Götalandsregionen IT (VGR IT), SKF, Astra Zeneca, Stora Enso, Mölnlycke Health Care, Stena Line m.m.

PARTNERÄGT FÖRETAG

IKAROS är ett partnerägt företag där huvuddelen av våra konsulter är delägare. Vårt delägarskap skapar delaktighet och engagemang, vilket ger trygghet så både kollegor och kunduppdrag förblir hållbara över tid.

Vi äger oss själva och vår egen framtid.

Vi har en låg personalomsättning, för hos oss kommer alltid människan först. Vi anser att en trygg konsult, är en bra konsult.

Den individuella lönen påverkas inte av den egna beläggningsgraden. Detta tillsammans med att varje medarbetare har en egen kompetensplan för att själv vidareutvecklas och möta våra kunders och framtidens behov. Detta skapar en trygghet för våra konsulter.

VÅRA KÄRNVÄRDEN

# Nyfikenhet #

Vår nyfikenhet gör att vi vill förstå kundens utmaningar, gärna lär oss nya metoder och tekniker samt tycker det är spännande att möta nya människor

# Engagemang #

Våra konsulter bidrar alltid med energi och ett stort engagemang i sina uppdrag och tar ansvar för att driva utvecklingen framåt

# Professionalism #

Våra konsulter vidareutbildar sig kontinuerligt inom sina expertområden för att möta marknadens behov. Tillsammans med våra kompetenscoacher arbetar vi aktivt med individuella kompetensplaner. Som erfarna konsulter ser vi det som en självklarhet att alltid dela med oss av våra kunskaper bland kunder och kollegor.

# Hållbarhet #

På IKAROS strävar vi efter att vara hållbara både för medarbetare och i våra kundrelationer. IKAROS har snart funnits i 50 år och genom vår partnerstruktur skapar vi delaktighet, trygghet och engagemang för alla våra medarbetare. Vi äger oss själva och vår egen framtid. Med ett generöst friskvårdsbidrag och en bra företagshälsovård investerar vi i välmående och balans i livet.