SAMHÄLLSANSVAR


Alla har ett ansvar att hjälpa andra som inte har det lika bra. Det kan vara lokalt eller internationellt, för miljön eller för människor. För oss är det viktigt att vi alla tar ett samhällsansvar och på IKAROS har vi har valt att engagera oss lokalt i Göteborg.

Genom att bidra med vår tid, engagemang och yrkeskompetens till de som behöver ger vi fler möjligheter till en bättre framtid. Vi på IKAROS har valt att bidra och engagera oss i två organisationer och du kan läsa längre ner om vårt engagemang.

IKAROS är stolt sponsor till Göteborgs Stadsmission. I Göteborg lever allt för många familjer i fattigdom. Det vill vi vara med och ändra på. Därför stöttar vi Göteborgs Stadsmissions som Göteborgsvän Liten och har valt att engagera oss i Julklappsvagnen. På det här sättet tar vi ett samhällsansvar och är med och skapar en möjlighet till förändring.

2022

I år blir det sjätte året som IKAROS bemannar stoppet i Majorna (Älvsborgsgatan) där vi bjuder på fika mellan kl 11 och 12 och sprider julstämning och det finns möjlighet att träffa årets ambassadörer samtidigt som du kan skänka en julgåva eller swisha ett bidrag till Julklappsvagnen. Läs mer om Julklappsvagnens hålltider på Göteborgs Stadsmissions hemsida, klicka här.

På Göteborgs Stadsmissions blogg (klicka här) kan du läsa mer om varför vi på IKAROS har valt att engagera oss i just deras arbete.

Stort tack till tryckeriet JustNu som i alla år har tryckt vår julcheck och alltid sponsrat Göteborgs Stadsmission genom att skänka monteringskostnaden av julchecken.

   

2021

Lördagen den 4 december 2021 var IKAROS för fjärde året värd för stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan) och det var femte året som vi engagerade oss i Julklappsvagnen. Årets bidrag lämnades över i form av en julcheck på 20.000 kr till årets ambassadörer och Göteborgs Stadsmission, som står bakom detta arrangemang och gör ett fantastiskt jobb. En självklarhet för oss på IKAROS att vara med och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom.

2021 års bidrag till Julklappsvagnen och deras ambassadörer: Linda Bengtzing, Harald Treutiger, Frida Zetterström och Stefan Odelberg. Klicka här för GPs video.

Liksom tidigare år bjöd vi på kaffe, varm saft, pepparkakor, godis musik och julstämning till alla julstämning till alla kom förbi och ville skänka till en bättre jul för fler, genom att skänka julklappar till de som inte har råd att köpa egna.

 

2020

På grund av Covid-19 tvingades Göteborgs Stadsmission att ställa in Julklappsvagnen, men det var en självklart för oss på IKAROS att fortsätta engagera oss och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom, genom att skänka 20.000 kronor som Göteborgsvän. Desto viktigare att ta ett samhällsansvar då pandemin har förvärrat situationen ytterligare för många familjer som lever med en stor oro och ekonomisk stress. 

2019

Detta år blev det med hjälp av IKAROS kunder ytterligare ett nytt rekord! Hela 33.800 kronor som lämnades över till årets ambassadörer som var Lotta Schelin, Pontus Kåmark och Rickard Olsson. Det året blev IKAROS julgåva 33.800 kr med hjälp av bidrag från IKAROS kunder.

Liksom året tidigare var IKAROS värd för stoppet i Majorna, där vi bjöd på soppa, kaffe, kakor, godis mm, vilket gjorde att många stannade länge. I år var det nytt rekord över antalet besökare vid stoppet Majorna, vilket är glädjande att så många vill vara med och skänka julklappar till Göteborgs Stadsmission och deras Julklappsvagnen.

2018

Detta år blev det med hjälp av IKAROS kunder nytt rekord! Hela 28 000 kronor som lämnades över till årets ambassadörer Glenn Hysén, Alexandra Zazzi och Anette Tingets, från Göteborgs Stadsmission i form av en julcheck.Se GPs film (klicka här).

Nytt för i år var att IKAROS tillsammans med Jennie Elheim, från Göteborgs Stadsmission, fick förmånen att bjuda på kaffe, saft, pepparkakor och skumtomtar till alla fantastiska människor i väntan på att Julklappsvagnen rullade in.

2017

Detta år var första året som IKAROS valde att engagera oss i Julklappsvagnen. Årets ambassadör var Alexandra Zassi, som fick ta emot IKAROS julcheck på 10.000 kronor. Även Glenn Hysén var ambassadör detta år.

 

IKAROS är stolta över att sponsra EB-loppet. För oss på IKAROS känns det viktigt och självklart att engagera oss i EB loppet som är ett välgörenhetslopp med syfte att sprida kunskap om EB och samla in pengar till forskningen, som Darko Tilldal och hans bror Daniel Pintaric anordnar.

Det var i samband med att Darko Tilldal (tidigare Head of Product Creation & Industrial Architecture på Volvo Cars) besökte oss på IKAROS under ett informationsmöte 2019, för att informera om hur Volvo Cars tänker kring arkitektur, som han även informerade om den fruktansvärda sjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som hans dotter lider av. 

Epidermolysis Bullosa (förkortat EB) omfattar ett 30-tal olika sjukdomar som alla kännetecknas av en benägenhet att bilda blåsor i hud och slemhinnor. En person som lider av EB har ofta öppna sår som hela tiden måste läggas om för att minimera risken för infektioner. EB är en sjukdom som man föds med, och det är inget som försvinner med tiden. Epidermolysis.

Detta är dessutom ett väldigt trevligt välgörenhetslopp där både anställda och familjemedlemmar deltar. Man kan antingen välja att promenera eller springa distanserna 3,1 km, 10,5 km eller 15,5 km.

Film från Julklappsvagnen 2021-12-04