SAMHÄLLSANSVAR


Alla har ett ansvar att hjälpa andra som inte har det lika bra. Det kan vara lokalt eller internationellt, för miljön eller för människor. För oss är det viktigt att vi alla tar ett samhällsansvar och på IKAROS har vi har valt att engagera oss lokalt i Göteborg.

Genom att bidra med vår tid, engagemang och yrkeskompetens till de som behöver ger vi fler möjligheter till en bättre framtid. Vi på IKAROS har valt att bidra och engagera oss i två organisationer och du kan läsa längre ner om vårt engagemang:

Göteborgs Stadsmission och deras Julklappsvagnen

EB-loppet 

I Göteborg lever allt för många familjer i fattigdom. Det vill vi vara med och ändra på. Därför stöttar vi Göteborgs Stadsmissions arbete med att dela ut varma vinterkläder och mat i jul. På det här sättet tar vi ett samhällsansvar och är med och skapar en möjlighet till förändring.

På Göteborgs Stadsmissions blogg (klicka här) kan du läsa mer om varför vi på IKAROS har valt att engagera oss i just deras arbete.

 

Lördagen den 4 december 2021 bemannade IKAROS stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan). Liksom tidigare år bjöd vi på kaffe, varm saft, pepparkakor, godis musik och julstämning till alla julstämning till alla kom förbi och ville skänka till en bättre jul för fler, genom att skänka julklappar till de som inte har råd att köpa egna. Samtidigt lämnade vi för femte året över vårt bidrag till Göteborgs Stadsmission som står bakom detta arrangemang och gör ett fantastiskt jobb med årets ambassadörer som åkte med i Julklappsvagnen. Klicka här för GPs video

2021 års bidrag till Julklappsvagnen och deras ambassadörer: Linda Bengtzing, Harald Treutiger, Frida Zetterström och Stefan Odelberg.

På grund av Covid-19 tvingades Göteborgs Stadsmission att ställa in Julklappsvagnen, men det var en självklart för oss på IKAROS att fortsätta engagera oss genom att skänka 20.000 kronor som Göteborgsvän. Desto viktigare att ta ett samhällsansvar då pandemin har förvärrat situationen ytterligare för många familjer som lever med en stor oro och ekonomisk stress. 

2019 års bidrag till Julklappsvagnen och deras ambassadörer: Lotta Schelin, Pontus Kåmark och Rickard Olsson.

2018 års bidrag till Julklappsvagnen och deras ambassadörer: Alexandra Zassi och Glenn Hysén. Detta år blev det nytt rekord för Julklappsvagen, se GPs film (klicka här).

2017 års bidrag till Julklappsvagnen och ambassadören Alexandra Zassi.

IKAROS är stolta över att sponsra EB-loppet

För oss på IKAROS känns det viktigt och självklart att engagera oss i EB loppet som är ett välgörenhetslopp med syfte att sprida kunskap om EB och samla in pengar till forskningen, som Darko Tilldal och hans bror Daniel Pintaric anordnar. Det var i samband med att Darko Tilldal (tidigare Head of Product Creation & Industrial Architecture på Volvo Cars) besökte oss på IKAROS under ett informationsmöte 2019, för att informera om hur Volvo Cars tänker kring arkitektur, som han även informerade om den fruktansvärda sjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som hans dotter lider av. 

Epidermolysis Bullosa (förkortat EB) omfattar ett 30-tal olika sjukdomar som alla kännetecknas av en benägenhet att bilda blåsor i hud och slemhinnor. En person som lider av EB har ofta öppna sår som hela tiden måste läggas om för att minimera risken för infektioner. EB är en sjukdom som man föds med, och det är inget som försvinner med tiden. Epidermolysis.

Detta är dessutom ett väldigt trevligt välgörenhetslopp där både anställda och familjemedlemmar deltar. Man kan antingen välja att promenera eller springa distanserna 3,1 km, 10,5 km eller 15,5 km.