JULKLAPPSVAGNEN


IKAROS är stolt sponsor till Göteborgs Stadsmission. I Göteborg lever allt för många familjer i fattigdom. Det vill vi vara med och ändra på. Därför stöttar vi Göteborgs Stadsmissions som Göteborgsvän Liten och har valt att engagera oss i Julklappsvagnen. På det här sättet tar vi ett samhällsansvar och är med och skapar en möjlighet till förändring.

Sedan 2017 har IKAROS bemannar stoppet i Majorna (Älvsborgsgatan) där vi har bjudit på fika samt spridit julstämning i samband med att Julklappsvagnens fantastiska ambassadörer har samlat in julgåvorna. Från IKAROS sidan har vi även passat på att skänka vår julgåva som ett bidrag till Julklappsvagnen. Läs mer om Julklappsvagnens hålltider på Göteborgs Stadsmissions hemsida, klicka här.

På Göteborgs Stadsmissions blogg (klicka här) kan du läsa mer om varför vi på IKAROS har valt att engagera oss i just deras arbete.

Stort tack till tryckeriet JustNu som i alla år har tryckt vår julcheck och alltid sponsrat Göteborgs Stadsmission genom att skänka monteringskostnaden av julchecken.

Nedan kan du se bilder och videos från de år som IKAROS har varit aktivt engagerade i Julklappsvagnen och de år som vi har valt att sponsra.

Julpartner 2017

-    

 

 

 

 

Lördagen den 3 december 2022 var IKAROS för femte året värd för stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan) och det var sjätte året som vi engagerade oss i Julklappsvagnen. Årets bidrag lämnades över i form av en julcheck på 20.000 kr till årets ambassadörer och Göteborgs Stadsmission, som står bakom detta arrangemang och gör ett fantastiskt jobb. En självklarhet för oss på IKAROS att vara med och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom.

Ambassadörer på vagnen:

  • Dante Zia
  • Mariette
  • Malin Gabrielsson
  • Nanna Cebner 
  • Thomas Sjögren
  • Annika Sjöö
  • Theoz
  • Ingemar Allén

Lördagen den 4 december 2021 var IKAROS för fjärde året värd för stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan) och det var femte året som vi engagerade oss i Julklappsvagnen. Årets bidrag lämnades över i form av en julcheck på 20.000 kr till årets ambassadörer och Göteborgs Stadsmission, som står bakom detta arrangemang och gör ett fantastiskt jobb. En självklarhet för oss på IKAROS att vara med och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom.

2021 års bidrag till Julklappsvagnen och deras ambassadörer: Linda Bengtzing, Harald Treutiger, Frida Zetterström och Stefan Odelberg. Klicka här för GPs video.

Liksom tidigare år bjöd vi på kaffe, varm saft, pepparkakor, godis musik och julstämning till alla julstämning till alla kom förbi och ville skänka till en bättre jul för fler, genom att skänka julklappar till de som inte har råd att köpa egna.

 

På grund av Covid-19 tvingades Göteborgs Stadsmission att ställa in Julklappsvagnen, men det var en självklart för oss på IKAROS att fortsätta engagera oss och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom, genom att skänka 20.000 kronor som Göteborgsvän. Desto viktigare att ta ett samhällsansvar då pandemin har förvärrat situationen ytterligare för många familjer som lever med en stor oro och ekonomisk stress.

Detta år blev det med hjälp av IKAROS kunder ytterligare ett nytt rekord! Hela 33.800 kronor som lämnades över till årets ambassadörer som var Lotta Schelin, Pontus Kåmark och Rickard Olsson. Det året blev IKAROS julgåva 33.800 kr med hjälp av bidrag från IKAROS kunder.

Liksom året tidigare var IKAROS värd för stoppet i Majorna, där vi bjöd på soppa, kaffe, kakor, godis mm, vilket gjorde att många stannade länge. I år var det nytt rekord över antalet besökare vid stoppet Majorna, vilket är glädjande att så många vill vara med och skänka julklappar till Göteborgs Stadsmission och deras Julklappsvagnen.

Detta år blev det med hjälp av IKAROS kunder nytt rekord! Hela 28 000 kronor som lämnades över till årets ambassadörer Glenn Hysén, Alexandra Zazzi och Anette Tingets, från Göteborgs Stadsmission i form av en julcheck.Se GPs film (klicka här).

Nytt för i år var att IKAROS tillsammans med Jennie Elheim, från Göteborgs Stadsmission, fick förmånen att bjuda på kaffe, saft, pepparkakor och skumtomtar till alla fantastiska människor i väntan på att Julklappsvagnen rullade in.

Detta år var första året som IKAROS valde att engagera oss i Julklappsvagnen. Årets ambassadör var Alexandra Zassi, som fick ta emot IKAROS julcheck på 10.000 kronor. Även Glenn Hysén var ambassadör detta år.