JULKLAPPSVAGNEN


IKAROS är stolt sponsor till Göteborgs Stadsmission! 

 Sedan 2017 har IKAROS engagerat sig aktivt och bidragit med vår tid och vårt bidrag till Julklappsvagnen och Göteborgs Stadsmission, för att ge fler människor möjligheten till en bättre framtid. 

Boka in första lördagen i december i din kalender för en av årets mest betydelsefulla dagar! Då har du möjligheten att förändra julen för barnfamiljer i vår stad som lever i fattigdom. 

Genom att skänka en julklapp, ett presentkort eller swisha ett bidrag (90 01 702) till Göteborgs Stadsmission julklappsinsamling kan du göra en betydande skillnad och vara med och göra julen mer magisk för dem som behöver det mest.Läs mer här om Göteborgs Stadsmissionens Julklappsvagnen och vad som står på barnfamiljernas julönskelista:https://www.stadsmissionen.org/julklappsinsamling/

Vi ser fram emot att träffa dig i december 2024 och tillsammans skapa en ljusare jul för våra medmänniskor. 

Varje år samarbetar vi med tryckeriet JustNu som trycker vår fina "julcheck" med vårt bidrag. De bjuder alltid generöst på monteringskostnaden som sitt bidrag till Göteborgs Stadsmission. Stort tack!

Nedan kan du se bilder och videos från åren som IKAROS har varit aktivt engagerade i Julklappsvagnen och de år som vi har valt att sponsra.

- En film från julklappsfilmen 2021 -

Lördagen den 2 december 2023 var IKAROS för sjätte året värd för stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan) och det var sjunde året som vi engagerade oss i Julklappsvagnen. Årets bidrag lämnades över i form av en julcheck på 20.000 kr till årets ambassadörer och Göteborgs Stadsmission, som står bakom detta arrangemang och gör ett fantastiskt jobb. En självklarhet för oss på IKAROS att vara med och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom.

Ambassadörer på vagnen:

 • Assia Dahir
 • Thomas Ravelli
 • Dante Zia
 • Erica Johansson
 • Mustafa Mohamed
 • Kalle Berg
 • Erik Ekstrand
 • Alice Stenlöf

Extra roligt att det i år blev det nytt rekord i antalet som kom till stoppet i Majorna (Älvsborgsgatan), där vi spred på en härlig julstämning genom att erbjöd alla som kom förbi på varm dryck, godis och fika under tiden som julklappsvagnen stannade till.

Nedan på bilden hittar du Göteborgs Stadsmissions representat Camilla Hall och några av årets ambassadörer. Fler bilder hittar du under Hänt hos oss (klicka här). 

 

 

 

 

 

Lördagen den 3 december 2022 var IKAROS för femte året värd för stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan) och det var sjätte året som vi engagerade oss i Julklappsvagnen. Årets bidrag lämnades över i form av en julcheck på 20.000 kr till årets ambassadörer och Göteborgs Stadsmission, som står bakom detta arrangemang och gör ett fantastiskt jobb. En självklarhet för oss på IKAROS att vara med och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom.

Ambassadörer på vagnen:

 • Dante Zia
 • Mariette
 • Malin Gabrielsson
 • Nanna Cebner 
 • Thomas Sjögren
 • Annika Sjöö
 • Theoz
 • Ingemar Allén

Lördagen den 4 december 2021 var IKAROS för fjärde året värd för stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan) och det var femte året som vi engagerade oss i Julklappsvagnen. Årets bidrag lämnades över i form av en julcheck på 20.000 kr till årets ambassadörer och Göteborgs Stadsmission, som står bakom detta arrangemang och gör ett fantastiskt jobb. En självklarhet för oss på IKAROS att vara med och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom.

2021 års bidrag till Julklappsvagnen och deras ambassadörer: Linda Bengtzing, Harald Treutiger, Frida Zetterström och Stefan Odelberg. Klicka här för GPs video.

Liksom tidigare år bjöd vi på kaffe, varm saft, pepparkakor, godis musik och julstämning till alla julstämning till alla kom förbi och ville skänka till en bättre jul för fler, genom att skänka julklappar till de som inte har råd att köpa egna.

 

På grund av Covid-19 tvingades Göteborgs Stadsmission att ställa in Julklappsvagnen, men det var en självklart för oss på IKAROS att fortsätta engagera oss och förändra julen för barnfamiljer i fattigdom, genom att skänka 20.000 kronor som Göteborgsvän. Desto viktigare att ta ett samhällsansvar då pandemin har förvärrat situationen ytterligare för många familjer som lever med en stor oro och ekonomisk stress.

Detta år blev det med hjälp av IKAROS kunder ytterligare ett nytt rekord! Hela 33.800 kronor som lämnades över till årets ambassadörer som var Lotta Schelin, Pontus Kåmark och Rickard Olsson. Det året blev IKAROS julgåva 33.800 kr med hjälp av bidrag från IKAROS kunder.

Liksom året tidigare var IKAROS värd för stoppet i Majorna, där vi bjöd på soppa, kaffe, kakor, godis mm, vilket gjorde att många stannade länge. I år var det nytt rekord över antalet besökare vid stoppet Majorna, vilket är glädjande att så många vill vara med och skänka julklappar till Göteborgs Stadsmission och deras Julklappsvagnen.

Detta år blev det med hjälp av IKAROS kunder nytt rekord! Hela 28 000 kronor som lämnades över till årets ambassadörer Glenn Hysén, Alexandra Zazzi och Anette Tingets, från Göteborgs Stadsmission i form av en julcheck.Se GPs film (klicka här).

Nytt för i år var att IKAROS tillsammans med Jennie Elheim, från Göteborgs Stadsmission, fick förmånen att bjuda på kaffe, saft, pepparkakor och skumtomtar till alla fantastiska människor i väntan på att Julklappsvagnen rullade in.

Detta år var första året som IKAROS valde att engagera oss i Julklappsvagnen. Årets ambassadör var Alexandra Zassi, som fick ta emot IKAROS julcheck på 10.000 kronor. Även Glenn Hysén var ambassadör detta år.

På Göteborgs Stadsmissions blogg (klicka här) kan du läsa mer om varför vi på IKAROS har valt att engagera oss i just deras arbete.