SAMHÄLLSANSVAR


 

Alla har ett ansvar att hjälpa andra som inte har det lika bra. Det kan vara lokalt eller internationellt, för miljön eller för människor. För oss är det viktigt att vi alla tar ett samhällsansvar och på IKAROS har vi har valt att engagera oss lokalt i Göteborg. Genom att bidra med vår tid, engagemang och yrkeskompetens till de som behöver ger vi fler möjligheter till en bättre framtid.

I Göteborg lever allt för många familjer i fattigdom. Det vill vi vara med och ändra på. Därför stöttar vi Göteborgs Stadsmissions arbete med att dela ut varma vinterkläder och mat i jul. På Göteborgs Stadsmissions blogg (klicka här) kan du läsa mer om varför vi på IKAROS har valt att engagera oss i just deras arbete.

 

För femte året i rad kommer IKAROS att bidra till och engagera oss i Julklappsvagnen. Som tidigare år kommer vi att bemanna stoppet vid Majornas sidospår (Älvsborgsgatan) lördagen den 4 december mellan kl 11:00 - 12:00, där vi bjuder på kaffe, varm saft, pepparkakor, godis musik och julstämning. På det här sättet tar vi ett samhällsansvar och är med och skapar en möjlighet till förändring. Om du vill veta mer, gå in på www.stadsmissionen.org

IKAROS är stolta över att sponsra EB-loppet

Epidermolysis Bullosa (förkortat EB) omfattar ett 30-tal olika sjukdomar som alla kännetecknas av en benägenhet att bilda blåsor i hud och slemhinnor. En person som lider av EB har ofta öppna sår som hela tiden måste läggas om för att minimera risken för infektioner. EB är en sjukdom som man föds med, och det är inget som försvinner med tiden. Epidermolysis.

Efter att Darko Tilldal berättade om hur fruktansvärd sjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB) är förstod vi vikten av att sprida kunskap om EB och samla in pengar till forskningen. För oss känns det viktigt och självklart att engagera oss i EB loppet som är ett välgörenhetslopp. Detta är dessutom ett väldigt trevligt välgörenhetslopp där både anställda och familjemedlemmar deltar.