Harald Rohlin

Partner

Harald är partner på Ikaros.

Han har över 20 års erfarenhet av IT och Business Intelligence, som han började arbeta med i mitten av 90-talet. Då hette produkterna bl a Cognos och Spotfire.

Nu är det fler och fler kunder som väljer Microsofts BI produkter p g a lägre instegskostnader än för funktionellt starka produkter som Business Objects, Oracle, SAS, QlikView och Cognos.

Harald har varit delaktig i framtagningen av Ikaros helt produktoberoende metod för implementering av Business Intelligence.

Ralph Kimball har varit en stor inspirationskälla till Ikaros BI metodik, som bygger på ett starkt engagemang från verksamhet och ledning och baseras på en implementering som genomförs steg för steg.

Har lång erfarenhet, från Automotive både som anställd, samarbetspartner och leverantör. Speciellt intresserad av marknadsföring (online och off-line), försäljning i olika kanaler, produktstrukturer, produktkonfigurering, logistik, produktutveckling och produktion och alla de möjligheterna som ny teknik innebär, t ex mjukvara i bilen.

Marketing

Knowledge Management

ERP

Business Analysis

Business Development

Internet Marketing

Manufacturing

PDM

Supply Chain Management

Projektledning

Business Intelligence (BI)

Harald umgås gärna med familj och goda vänner, ofta i samband med någon trevlig aktivitet. Är engagerad i styrelsen för Friskis & Svettis Lerum, där "Skivstång / Intervall" för tillfället är favoritpasset. Spelar golf när tillfälle ges, medlem i Stora Lundby GK.

Söndagsförmiddagarna ägnas helst åt Mountainbike med goda vänner i skogarna runt Lerum. (Samling 9:30 vid Vattenpalatset, se www.happymtb.org). Cyklar även lite landsväg och gärna Down Hill. Önskar det fanns mer tid för segling. På vintern är det skidor på längden och på tvären.

Favoritresmålet tillsammans med familjen är Italien, som också påverkat Haralds smak avseende mat och dryck, men åker gärna tillbaka till Silicon Valley.


Harald Rohlin på linkedin