EB-LOPPET


IKAROS är stolta över att sponsra EB-loppet. För oss på IKAROS känns det viktigt och självklart att engagera oss i EB loppet som är ett välgörenhetslopp med syfte att sprida kunskap om EB och samla in pengar till forskningen, som Darko Tilldal och hans bror Daniel Pintaric anordnar.

Det var i samband med att Darko Tilldal (tidigare Head of Product Creation & Industrial Architecture på Volvo Cars) besökte oss på IKAROS under ett informationsmöte 2019, för att informera om hur Volvo Cars tänker kring arkitektur, som han även informerade om den fruktansvärda sjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som hans dotter lider av. 

Epidermolysis Bullosa (förkortat EB) omfattar ett 30-tal olika sjukdomar som alla kännetecknas av en benägenhet att bilda blåsor i hud och slemhinnor. En person som lider av EB har ofta öppna sår som hela tiden måste läggas om för att minimera risken för infektioner. EB är en sjukdom som man föds med, och det är inget som försvinner med tiden. Epidermolysis.

Detta är dessutom ett väldigt trevligt välgörenhetslopp där både anställda och familjemedlemmar deltar. Man kan antingen välja att promenera eller springa distanserna 3,1 km, 10,5 km eller 15,5 km.