OM IKAROS


Vi är ett professionellt IT-konsultbolag med dokumenterad specialistkompetens inom mjukvaruutveckling med fokus på .NET, Data & Analytics samt verksamhetsutveckling.

IKAROS består idag av ett 30-tal engagerade konsulter (30% kvinnor) med hög kunskapsnivå och lång erfarenhet av olika verksamhets- och IT-områden. Som konsulter strävar vi efter att skapa bestående förbättringar hos våra kunder inom IT, verksamhetsprocesser och organisation. Med nyfikenhet, ständigt lärande och hög delaktighet vill vi vara ett IT-konsultbolag i världsklass

Vår samlade erfarenhet gör att vi anlitas i varierande uppdrag och roller.

IKAROS grundades 1976 och är ett Göteborgs baserat IT-konsultbolag. Sedan länge har vi kontor i Gårda men i december går flyttlasset till vårt nya kontor i Klippan, Adolf Edelsvärds gata 11 med en fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. 

Våra kunder

Vi månar om långsiktiga relationer med stora och medelstora företag och organisationer i Västsverige. Vi har stor erfarenhet inom automotive industrin, då Volvo Car Group (Volvo Car Corporation, Volvo Personbilar Sverige, Volvo Car Retailer Service (VCRS), Volvo Finans och AB Volvo är några av de kunder som våra konsulter har uppdrag hos. Ytterligare kunder i Göteborg är Västra Götalandsregionen IT (VGRIT), SKF, Astra Zeneca, Stora Enso m.m. 

Våra kärnvärden

Nyfikenhet Vår nyfikenhet gör att vi vill förstå kundens utmaningar, gärna lär oss nya metoder och tekniker samt tycker det är spännande att möta nya människor

Engagemang Våra konsulter bidrar alltid med energi och ett stort engagemang i sina uppdrag och tar ansvar för att driva utvecklingen framåt

Professionalism Våra konsulter vidareutbildar sig kontinuerligt inom sina expertområden för att möta marknadens behov. Tillsammans med våra kompetenscoacher arbetar vi aktivt med individuella kompetensplaner. Som erfarna konsulter ser vi det som en självklarhet att alltid dela med oss av våra kunskaper bland kunder och kollegor.

Partnerägt

IKAROS är ett partnerägt företag där huvuddelen av våra konsulter är delägare. Vår partnerstruktur skapar delaktighet och engagemang, vilket ger trygghet så både kollegor och kunduppdrag förblir hållbara över tid. Vi äger oss själva och vår egen framtid.

Vi har en låg personalomsättning, för hos oss kommer alltid människan först. Vi anser att en trygg konsult, är en bra konsult. Exempelvis så påverkas aldrig våra konsulters ersättning även om beläggningsgraden hos våra kunder skulle variera. Kort sagt, hos IKAROS drabbas aldrig den enskilde av en eventuell tillfällig minskning av uppdrag. Detta tillsammans med att varje medarbetare har en individuell kompetensutvecklingsplan för att möta våra kunders behov skapar en trygghet för våra konsulter.

Gemenskap och glädje

Hos oss är det särskilt viktigt att måna om teamkänslan och gemenskapen, inte minst då våra konsulter vanligtvis spenderar merparten av sin tid på plats hos våra uppdragsgivare. Det gör vi bland annat genom våra årliga konferensresor där vi fokuserar på ny kunskap och roliga aktiviteter, informationsmöten, after-work, julbord med respektive, olika sportaktiviteter m.m.