IKAROS har genomfört HLR utbildning

HLR utbildning räddar liv! Visste du att enligt arbetsmiljölagen så ska alla företag ha tillräckligt utbildad personal som kan ge hjärt- och lungräddning vid en akut situation? Det känns därför extra bra att våra IKAROSiter nu har fått en utbildning av HLR experten och deras brandmän som instruktörer, med verklig erfarenhet i hjärt- och lungräddning.

Under 2 timmar fick vi teori och fakta som varvades med praktisk övning, där alla fick öva på sin egna docka. Vi fick t.ex. lära oss att det är skillnad i hur man skall agera vid hjärtstopp för barn och vuxna, att alltid börja med att göra en andningskontroll, hur en HLR med hjärtstartare skall göras och de nya riktlinjerna för antal inandningar och antal bröstkompressioner 30:2.

Vi avslutade med en verklig video där en medvetslös person med agonal andning lyckades överleva tack vare HLR med hjärtstartare. Det var väldigt bra att förstå och se hur en person med agonal andning ser ut, jämfört med en som har en normal andning.

Länk till HLR expertens hemsida och instruktion för hur man gör HLR: https://lnkd.in/dJKH6uJf

Frukost på kontoret

23 februari 2024

Det är alltid lika roligt när vi på IKAROS träffas på kontoret. I går serverade Robert Olsson en härlig frukost innan vi gav oss ut till våra uppdrag. Vi passade även på att tacka av Sebastian Callerud, vår Head of Sales, som går vidare i karriären. Vi tackar för de här åren och önskar honom lycka till!

JULKLAPPSVAGNEN 2024

03 december 2023

I år var det rekord i antal besökare till Julklappsvagnen. Vi ansvarade även i år för stoppet i Majorna (Älvsborgsgatan), där vi mellan kl 11-12 spred en härlig julstämning genom att erbjöd alla som kom förbi på varm dryck, godis och fika under tiden som julklappsvagnen stannade till.


Visa fler