Christina Thorén

Release Train Engingeer, Scrum master och PMP® projektledare med passion för Data & Analytics

Christina är för närvarande engagerad i ett kunduppdrag som tillförordnad gruppchef för BI & Analytics-gruppen vid ett företag i Göteborg. Under de senaste åren har Christina innehaft olika roller, inklusive Release Train Engineer (RTE), Scrum Master (SM), Product Owner (PO), IT Application Manager (ITAM), Projektledare och Program Manager (PM), med ett särskilt fokus på Data & Analytics.

Christina har arbetat enligt de agila metodologierna SAFe och Scrum i mer än fem år och är också en PMP®-certifierad projektledare med omfattande dokumenterad erfarenhet av att leda globala projekt. Detta inkluderar implementation och utrullning av globala data warehousing (DW) lösningar, såsom Microsoft BI och SAP BW, inom områden som Supply Chain Management (SCM), försäljning, tillverkning och reservdelsplanering.

Med mer än 20 års erfarenhet inom Data & Analytics har Christina innehaft olika roller, såsom utvecklare, business analyst, coach, projektledare, produktägare, scrum master, teamledare och applikationsägare. Som projektledare har hon ansvarat för genomförandet av globala projekt med användning av både agila metoder (SAFe och Scrum) och vattenfallsmetoder baserade på Project Management Institute (PMI).

Christina har en lång och gedigen erfarenhet av performance management, inklusive utveckling av strategikartor och balanserade styrkort för implementering av KPI och PI Dashboard-lösningar i enlighet med Norton Kaplans principer.

Med en bred bakgrund inom olika branscher och företag har Christina utvecklat starka kommunikations- och samarbetsförmågor. Hon har en imponerande förmåga att engagera och hantera många intressenter och teammedlemmar i globala team och organisationer. Christina är känd för att alltid bidra med positiv energi och entusiasm och har en stark drivkraft att kontinuerligt förbättra och lära sig nya tekniker och metoder.

Certifieringar: 

  • Project Management Professional (PMP®)
  • SAFe® 6.0, 5.0 och 4.5 Product Owner/Product Manager (POPM)
  • Certifierad Scrum Master (CSM®)

Engagemang: 

  • Frivillig mentor till en adept via DataTjej. DataTjej är en ideell organisation för kvinnor och ickebinära med ett intresse för IT och Data, där mentorskapsprogrammet är en del av vad de arrangerar.
  • Christina är en av tre ansvariga kompetenscoacher på IKAROS.
  • Christina ingår i IKAROS ledningsgrupp.

Supply Chain Management

Business Analyst

Performance Management

Balanced Scorecard

Norton Kaplan

Strategy mapping

Kravinsamling

Projektledning

CSM

Agile

SAFe

Product Owner

Scrum

Data Management

Data Analytics

Scrum master

Business Intelligence (BI)

Project Management

SAP BW

Snowflake Fundamentals

Master Data Management (MDM)

Data Warehouse

Workshop facilitator

Requirement facilitation

Requirements analysis

Power BI

SAFe 6.0

Sin fritid tillbringar Christina alla helst med familjen, som består av man och två tonåringar. Ett stort nöje Christina har är att resa med familjen. Franska rivieran besöks gärna varje sommar. London och Paris är två storstadsfavoriter som hon gärna besöker varje år. På vintern blir det slalom, gärna i alperna.

På fritiden tycker Christina om att pyssla om sin trädgård, utöva yoga, bjuda hem vänner på middag eller träffa väninnorna i vin- och bokklubben.


Christina Thorén på linkedin