Christina Thorén

Scrum master och projektledare med fokus på Data & Analytics. SAFe PO/PM, Scrum & PMP certifierad

Christina jobbar i kunduppdrag hos Volvo Cars Corporation (VCC) i rollen som Scrum Master för två team inom Data & Anlaytics, som syftar till att leverera en Master Data Mangament plattform (xDM Semarchy) och ett Enterprise Data Warehouse (Wherescape, Snowflake). Hon har stor erfarenhet av SAFe och Scrum. 

Christina har mer än 20 års erfarenhet inom området Data & Analytics där hon har haft olika roller så som utvecklare, business analyst, coach, projektledare, produktägare, scrum master, team lead och applikationsägare. Som projektledare har hon ansvarat för globala implementationsprojekt och kört enligt agil metodik (SAFe och Scrum) och vattenfall enligt Project Management Institute baserade metoder (IS-GDP, IS-GDP4IT, Process & IT handbook, StageLite).

Christina har som PMP® certifierad projektledare lång och dokumenterad erfarenhet av att driva globala projekt, så som implementering och utrullning av globala data warehousing (DW) lösningar (Microsoft BI, SAP BW) för både Supply Chain Management (SCM), försäljning, tillverkning och reservdelsplanering. 

Christina har också lång erfarenhet av performance management, att ta fram strategikartor och balanserat styrkort för implementering av KPI och PI Dashboard lösningar, i enlighet med Norton Kaplans principer.

Med bakgrund från olika branscher och företag har Christina utvecklat goda kommunikations- och samarbetsförmågor med stor kapacitet att engagera och hantera många intressenter och team medlemmar i globala team och organisationer. Dessutom bidrar Christina alltid med positiv energi och entusiasm. Hon har en stor drivkraft att ständigt förbättra och lära sig nya tekniker och metoder.

Certifieringar: 

  • Project Management Professional (PMP®)
  • SAFe® 5 Product Owner/Product Manager (POPM)
  • Certifierad Scrum Master (CSM®)

Christina är en av tre ansvariga kompetenscoacher på IKAROS.

Christina är Marknadschef på IKAROS samt ingår i IKAROS företagsledning.

Supply Chain Management

Business Analyst

Performance Management

Balanced Scorecard

Norton Kaplan

Dashboard

Strategy mapping

Kravinsamling

Projektledning

CSM

Agile

SAFe

Product Owner

Scrum

Data Management

Data Analytics

Scrum master

Business Intelligence (BI)

Project Management

SAP BW

Snowflake Fundamentals

Master Data Management (MDM)

Data Warehouse

Workshop facilitator

Requirement facilitation

Requirements analysis

Oracle on Demand

Sin fritid tillbringar Christina alla helst med familjen, som består av man och två tonåringar. Ett stort nöje Christina har är att resa med familjen. Franska rivieran besöks gärna varje år, London på höstloven. På vintern blir det slalom, gärna i alperna.

På fritiden tycker Christina om att utöva yoga, bjuda hem vänner på middag eller träffa vännerna i bokklubben.


Christina Thorén på linkedin