Christina Thorén

Scrum master och projektledare med fokus på Data & Analytics

Christina jobbar i kunduppdrag hos ett av Göteborgs globala företag i rollen som Scrum Master för två team inom Data & Anlaytics (Azure, AWS, Semarchy xDM), där hon även haft rollen som produktägare. Hon har stor erfarenhet av SAFe och Scrum. 

Christina har mer än 20 års erfarenhet inom området Data & Analytics där hon har haft olika roller så som utvecklare, business analyst, BI coach, projektledare, produktägare, scrum master, applikationsägare samt att implementera och driva projekt enligt vattenfallsmetodik och agil metodik.

Christina har som PMP® certifierad projektledre lång och dokumenterad erfarenhet av att leda globala projekt, så som implementering och utrullning av globala data warehousing lösningar (SAP BW) för Supply Chain Management (SCM), försäljning, tillverkning och reservdelsplanering. 

Christina har också lång erfarenhet av performance management, att ta fram strategikartor och balanserat styrkort för implementering av KPI och PI Dashboard lösningar, i enlighet med Norton Kaplans principer.

Med bakgrund från olika branscher och företag har Christina utvecklat goda kommunikations- och samarbetsförmågor med stor kapacitet att engagera och hantera många intressenter och team medlemmar i internationella organisationer. Dessutom bidrar Christina alltid med positiv energi och entusiasm. Hon har en stor drivkraft att ständigt förbättra och lära sig nya tekniker och metoder.

Certifieringar: Project Management Professional (PMP®), SAFe® 5 Product Owner/Product Manager (POPM) och Certifierad Scrum Master (CSM®)

Christina är Marknadschef på IKAROS samt ingår i IKAROS företagsledning.

PMI

PMP

Supply Chain Management

ERP

CRM

Business Analyst

Performance Management

Balanced Scorecard

Norton Kaplan

KPI

Dashboard

BSC

Strategy mapping

Kravinsamling

Projektledning

CSM

Agile

SAFe

Product Owner

Scrum

Data Management

Data Analytics

Scrum master

Workshopledare

Data Warehousing

Business Intelligence (BI)

Sin fritid tillbringar Christina alla helst med familjen, som består av man och två tonåringar. Ett stort nöje Christina har är att resa med familjen. Franska rivieran besöks gärna varje år, London på höstloven. På vintern blir det slalom, gärna i alperna.

På fritiden tycker Christina om att utöva yoga, bjuda hem vänner på middag eller träffa vännerna i bokklubben.


Christina Thorén på linkedin